Pogosta vprašanja

Dostava cvetličnih aranžmajev v naši cvetličarni Cvetmarket ni nobena novost. Že skoraj 30 let dostavljamo žalne vence in ikebane po celi Sloveniji. Brezplačno. Na to idejo smo prišli že ob otvoritvi cvetličarne.

Pogosta vprašanja


Izbira pravega darila je za kupca težka odločitev. Danes je po trgovskih centrih na kupe daril, zato se človek težko odloči. Bistvo našega poslovanja je svetovanje pri izbiri darila. Imamo tudi v naprej pripravljena in aranžirana darila, opremljena s ceno. Tako kupec točno ve, kaj bo dobil, kako izgleda in kakšna je končna cena darila. Vse dobi na enem mestu.
Še lepša pa so darila z dodatkom rezanega cvetja ali lončnice. Tako je darilo bolj osebno, bolj se dotakne duše. Veliko pa se odločajo za cvetlične aranžmaje v posebnih posodah, različnih oblik, barv, ki so lahko samostojno darilo.
Po vrsti praznovanja, ločimo darila ob rojstvu, rojstnodnevna darila, poročna darila, krstna, obhajilna in birmanska darila, darila ob upokojitvi in darila za okrogle obletnice.
Po namenu uporabe pa so osebna darila, darila za uporabo v gospodinjstvu, toaleti, pisarnah in tako naprej. Imamo tudi najrazličnejše šopke iz bonbonov, čokolade, gobic, lizik, imamo tudi figure iz brisač kot so medvedi, polžki, torte, punčke, dečke ter torte iz toaletnega papirja in otroških plenic.

Rezano cvetje

Rezano cvetje nam uvažajo dobavitelji, dostavljajo ga vsak dan. Imajo za to namenjena vozila, ki so klimatizirana, da cvetje v cvetličarni ostane v dobri kondiciji. Rezano cvetje, ki ga nabavimo, namestimo v vaze s svežo vodo in ga ponudimo posamezno za šopke, največ cvetja pa porabimo pri izdelavi cvetličnih aranžmajev.

Poročna okrasitev

Poroka je obred, ki zaznamuje ženina in nevesto za celo življenje. Navadno jo skupaj načrtujeta, se dogovarjata o vsem, tudi o cvetju. Oba si želita, da bi poroka čimbolj slovesno potekala in da bi bilo vse v najlepšem redu. Želita si, da bi bila onadva najlepša, imela najlepše poročno cvetje, avtomobile, da bi bilo vse sanjsko okrašeno. Na koncu poskrbita tudi za ambient poročnega slavja v gostišču.
Parom svetujemo, da na začetku določita barvno linijo. Začneta pri izbiri nevestine obleke in dodatkov, zelo pomembna pa je tudi barva ženinovih oblačil, zlasti srajce in kravate. In že smo pri poročnem šopku in ostalemu poročnemu cvetju. Pred naročilom cvetja izdelamo pismen predračun, na vas pa je, da se odločite.

Okrasitev poročnega gostišča

V gostišču poteka že dobro zasluženo slavje in zabava. Tu sta nevesta in ženin v središču pozornosti, a sta že malo bolj sproščena, uradni del je za njima.
Pri okrasitvi gostišča se tudi cvetličar lahko bolj poigra s cvetjem, da je prostor istočasno glamurozen, a vseeno prefinjeno simpatičen.
Cvetlični aranžma pred parom je v stilu poročnega šopka. Po mizah je zaželen minimalizem v obliki kamenčkov, lampijončkov, vazic, vendar ne sme zavzeti preveč prostora na mizi. Miza se mora šibiti pod težo poročnih dobrot, zato je cvetje omejeno. Cvetlični aranžmaji se lahko prosto bohotijo po stenah, kotih, odvisno od lokala.

Žalni venci

Žalne vence izdelujemo že skoraj 30 let. Žalni venec je cvetlični aranžma, ki ga svojci, prijatelji, znanci, sodelavci in člani društev poklanjajo pokojniku.
Z žalnim vencem se že tradicionalno izraža ljubezen, prijateljstvo, spoštovanje in hvaležnost do drage osebe, ki se poslavlja.
Ponavadi so ožji svojci tisti prvi, ki nas obvestijo o smrti in povedo, da bodo potrebovali vence. Povedo tudi koliko, le o napisih se dogovorimo naknadno. Mi žalne vence odpeljemo na dogovorjen kraj, običajno je to poslovilna vežica, če je pokojnik doma, se vence odpelje tja. Prevozi oziroma dostava vencev je brezplačna. Venci so na dogovorjenem mestu takoj, najkasneje čez dve uri.
Žalni venci so opremljeni s trakovi oziroma napisi, kjer je razvidno komu je venec namenjen in kdo ga poklanja. Zavedamo se, da morajo biti napisi na vencih vidni in čitljivi ter slovnično pravilni.
 
Naročniki običajno nimajo primernega vozila za prevoz večjega števila žalnih vencev in ikeban, zato smo jim ponudili še to uslugo. Tudi za nas je dobro, da pri velikem številu naročil nismo do minute vezani na izdelavo žalnih aranžmajev. Odpeljemo jih, ko so narejeni, seveda je to v najkrajšem možnem času.
Tako žalne vence razvrstimo po poslovilni vežici, kot je prav. V bližini krste ali žare so venci najožjih svojcev, ostali žalni venci pa so malenkost stran.
Za dostavo žalnih vencev se dogovarjamo po telefonu. Sporočite nam točen naslov, kje pokojnik leži, ime pokojnika, datum, uro, številko ali ime poslovilne vežice.
Komentarji